FIGYELEM! MONITORING ADATSZOLGÁLTATÁS

A módosított 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet értelmében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések kedvezményezettjei évenkénti monitoring adatszolgáltatásra kötelezettek.

A támogatási határozattal rendelkezők az adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2013-ban február 13. és március 12. között tehetnek eleget. Az adatszolgáltatást kizárólag ügyfélkapun keresztül elektronikus úton lehet teljesíteni.

Tekintettel arra, hogy a szükséges adatok a támogatási és a kifizetési kérelemben rendelkezésre állnak, így a 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet 1. mellékletében felsorolt következő jogcímek esetén nem áll fenn adatszolgáltatási kötelezettség:

• az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 136/2008. (X. 18.) FVM rendelet, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 33/2011. (IV. 28.) VM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 47/2012. (V. 11.) VM rendelet keretében igénybe vett támogatások,
  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet keretében igénybe vett támogatások,
  • az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet keretében igénybe vett támogatások,
  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 160/2009. (XI. 19.) FVM rendelet, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-tõl nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 44/2011. (V. 26.) VM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-tõl nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 52/2012. (VI. 8.) VM rendelet keretében igénybe vett támogatások.

Ugyancsak mentesülnek a monitoring adatszolgáltatási kötelezettség alól a felsoroltakon túl  azon ügyfelek is, akiknek utolsó kifizetési határozata 2012. január  1. előtt született.