• EMVA IH KÖZLEMÉNY: RENDEZETT MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK (2016-07-04)
  • Az EMVA Irányító Hatóság közleménye a rendezett munkaügyi kapcsolatok, mint kizáró ok alkalmazásáról:

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 50. §- a előírja, hogy költségvetési támogatás annak nyújtható, aki – többek között - megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek.

Az Áht.-nak való megfelelés értelmében a 2014-2020-as programozási időszak eljárásrendjét meghatározó, a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet) 79. § (2) bekezdése kötelező érvénnyel előírja, hogy a kedvezményezett a támogatási szerződésbe foglalva köteles nyilatkozni arról, hogy megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének.

IH közlemény:

/uploads/files/IH%20k%C3%B6zlem%C3%A9ny-1.pdf