• Falusi disznótort tartottak az Akasztói Borbarát Borrend szervezésében (2022-03-21)
  • Első alkalommal rendezte meg az Akasztói Borbarát Borrend a Röff & Fröccs elnevezésű rendezvényüket. A találó névből már kiderült az esemény előtt, hogy a malacnak és a bornak lesz nagy köze a március 19-ei gasztrotalálkozóhoz. Akik pedig ezt gondolták nem is tévedtek, hiszen a szervezők szerettek volna egy igazi falusi disznótort rendezni.

A nap eseményei reggel hét órakor kezdődtek a Kastély Tanyán, ahol megtörtént a kiválasztott disznó szúrása. A malacot az ötletgazda Kastély Attila ajánlotta fel. A program a Sziki Vendégházban és mellette egy sátorban folytatódott, ahol elkezdődött a disznó feldolgozása. Aki részt vett az eseményen az láthatta a kolbász és hurkatöltést vagy éppen falatozhatott a frissen sült pecsenyéből. A feldolgozott termékek mellett a vacsora folyamán finom töltött káposzta és leves várta a vendégeket. A nap folyamán közel 100 ember vett részt az eseményen, akik finom akasztói borokat is fogyaszthattak.

Délben illusztris vendég érkezett a disznótorra. Nagy István agrárminiszter a Kiskőrösi Agrár Expora tartva megállt Akasztón és megebédelt. Vele tartott még Gáspár Ferenc a NAK megyei elnöke is.