• Átadták a felújított soltszentimrei iskolát (2022-03-18)
  • Több mint 92 millió forintos támogatásból került sor a KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolájának energetikai korszerűsítésére, hangzott el március 18-án, a felújított intézmény átadó ünnepségén.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak, a Magyar Falu Programnak és a Kiskőrösi Tankerületi Központ költségvetési forrásnak köszönhetően megtörtént a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszeri korszerűsítése, a napelemes rendszer kiépítése, a tetőcsere és az akadálymentesítés az intézményben.

A mintegy 65 millió forintos TOP-os forrásból elkészült fejlesztéseknek köszönhetően mára az iskola a legkorszerűbb intézmények közé tartozik a településen: megtörtént a fűtés teljeskörű korszerűsítése,  szigetelés felhelyezése, a régi elavult nyílászárók lecserélése, a homlokzat felújítása, napelemes rendszer kiépítése és az akadálymentesítés kialakítása. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a kisiskola nyílászáróinak cseréjére, mintegy 11 millió forint értékben, 16 milliós tankerületi forrásból a kisiskola tetőcseréje is megvalósult.

Forrás: VIRA.hu