Hírek

 • „Közösségi célú fejlesztések, a helyi életminőség javításának támogatása című, VP6-19.2.1.-91-3.-17 kódszámú projekt” keretében Miske Község Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala előtti parkoló fel (2022-03-01)
 • Kedvezményezett neve:                                                Miske Község Önkormányzata

  címe:                                                                                6343 Miske Fő utca 18.

  ügyfél-azonosító:                                                            1003227015

  Projekt azonosítószám:                                                  1919465850

  Támogatói okirat iratazonosító száma:                         3296353234

   

  Miske község Magyarország déli részén található a Dunától 10 km-re Bács-Kiskun megyében,  jelenlegi közigazgatási területe 4.017 ha, belterülete 183 ha. A község állandó lakóinak száma 1775 fő. A községben vezetékes ivóvíz, szennyvízcsatorna-hálózat, vezetékes gáz, telefonhálózat, kábel tévé internet került kiépítésre. Az utak 100%-a szilárd burkolatú.

  Az ország demográfiai problémája itt is érzékelhető, kevesebben vállalnak gyermeket, az 55 év felettiek aránya közel 33% a teljes népesség tekintetében. 

  A település az 1800-as évek végig kialakult a kisebb nagyobb teresedéseket, bővületeket  tartalmazó utcahálózatra felfűzött fésűs beépítésű. A falu központi terén a római katolikus templom és plébánia, valamint az iskola található.

  A széles Fő utcán található az Önkormányzat épülete.

   

  Küldetésünk:

  Egy fenntartható település, amely munkát, megfelelő életszínvonalat biztosítson az itt lakók számára. Célunk a fiatalok megtartása, az elvándorlás csökkentése - mindezen célok eléréséhez elengedhetetlen előfeltétel a külterületi és belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a köz-és vagyonbiztonság, biztonság növelése, kockázatok minimálisra csökkentése, és nem utolsó sorban a helyi lakosság számára egy korszerűbb minél több igényt kielégítő hivatal álljon rendelkezésre, amely jól és biztonságos megközelíthető.

  A Hivatal környezetét javító fejlesztés

  Miske Község Önkormányzata Miskei Közös Önkormányzati Hivatal útján látja el a hatáskörébe tartozó kötelező önkormányzati feladatokat. Az Önkormányzati Hivatalnak helyt adó 6343 Miske Fő utca 18. szám alatti épület külső és belső felújítása 2012-2015 években különböző pályázati forrásokból megtörtént.2021. évben a Hivatal udvara is megújult, a régen várt akadálymentesítés a Magyar Falu Program keretében készült el. Az épületegyüttes az udvar parkosításával és térkőburkolat készítésével lett teljes. A feladat a hivatal balesetmentes és biztonságos, akadálymentes megközelíthetősége volt. Ehhez a feladathoz szervesen kapcsolódik a Vidékfejlesztési Program keretében az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett VP6-19.2.1.-91-3.-17 kódszámú, Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület -Közösségi célú fejlesztések, a helyi életminőség javításának támogatása című felhívása, melyhez Miske Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be:

                      „A Polgármesteri Hivatal előtti parkoló térburkolattal történő felújítására” címen.

  A Támogatói Okirat kiállítására 2021.szeptember 22-én került sor, ezt követően kezdődhetett meg a projekt megvalósítására.

  Támogatás összege: 4,95 millió Ft.

  Megvalósítási hely: Miske 827/1hrsz-ú és Miske 156 hrsz. ingatlanok.

  A projekt céljaiban hozzájárul a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §  pontjára foglalt kötelező önkormányzati feladat minél teljeskörűbb teljesítéséhez. Miske Község Önkormányzatának a Hivatala előtti közpark egy részét térkő burkolattal rakta le 347,68 m2-en. 10 darab parkoló került kialakításra, mely a 827/1 hrsz. 156 hrsz. érintésével történt. A területen 5 db fa kivágására került sor. A kavicsbeton burkolatot kézi erővel, légkalapáccsal elbontottuk, Mechanikailag stabilizált alapréteg készítése M56 jelű 25 cm vastagságban készült. A parkoló széle 40 cm hosszú előregyártott beton süllyesztett szegéllyel került lezárásra. A térkőburkolat készítése nagy igénybevételre alkalmas 8 cm-es térkővel készült. A térkőburkolat közé megkülönböztetett színnel vezetősáv került kialakításra a parkolóhelyeken. A kialakított parkoló jól illeszkedik a Polgármesteri Hivatal belső udvarában a Magyar Falu Program keretében megvalósított akadálymentesített térkő burkolattal.

  Megvalósított tevékenység megnevezése

  Település megjelenésében szereppel bíró épületek, épületrészek külső és belső korszerűsítése.

  Tevékenység azonosító: 0101

       -Polgármesteri Hivatal előtti 10 személyes parkoló kialakítása

  Az építés keretein belül az alábbi munkálatok kerültek elvégzésre:

  -Irtás, föld- és sziklamunka

  -Útburkolatalap és makadámburkolat készítése

  -Kőburkolat készítése

  -Betonpálya-burkolat készítése

   

  Támogatott építés munkaneme:

  Építés sorszáma                      Munkanem kódja                                  Munkanem megnevezése

  01                                                                    21                                      irtás föld és sziklamunka

  01                                                                    61                                      útburkolat és makadámburkolat készítése

  01                                                                    62                                      burkolat készítése

  01                                                                    64                                      betonpálya-burkolat készítése

   

  A Projekt műszaki-szakmai eredményei:

  • Mérföldkő sorszáma: 1
  • Eredmény megnevezése Polgármesteri hivatal előtti téren 10 db parkoló kialakítása
  • Eredmény leírása: A projekt megvalósításával biztosítani tudjuk a magas színvonalú szolgáltatást a Hivatalnál. A lakosok a parkolóból kedvezően és akadálymentesítetten tudják megközelítheti a hivatal épületét.
  • Az eredmény nem számszerűsíthető egyéb tulajdonságai: A parkolók kialakításával tágas helyen balesetmentesen parkolhatnak a gépjárművek, nem akadályozva a közúti közlekedést.

   

  Miske, 2022. március 1.

   

   

                                                                       dr. Serföző Csaba

                                                                Miske Község Polgármestere

   

   

   Vidékfejlesztési Minisztérium

BEMUTATKOZÁS | HÍREK | DOKUMENTUMOK | III. TENGELY | LEADER | NYERTESEK | SAJTÓHÍREK | MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK | ELÉRHETŐSÉGEK | GY.I.K | GALÉRIA
Copyright © Üde-Kunság Egyesület
 • Bone marrow stem cells transplantation
 • Cord blood stem cells transplantation
 • Sibling cord blood stem cells transplantation
 • Глазная клиника Мардалеишвили