Hírek

 • Kiskőrös Város Önkormányzata közösségi célú fejlesztések, a helyi életminőség javításának támogatása. (2022-10-19)
 • Kiskőrös Város Önkormányzata közösségi célú fejlesztések, a helyi életminőség javításának támogatása

  Kiskőrös Város Önkormányzata 2021. év második félévében kapta kézhez a döntést, miszerint a 2019. évben benyújtott projekt pozitív döntésben részesült. A nyertes pályázat keretében 480 db széket szerzett be Önkormányzatunk a kiskőrösi székhelyű (HACS                       területe) Kőrösszolg Nonprofit Kft-től. A székek típusának kiválasztásánál fontos szempont volt a használhatóság, a tartósság, a helytakarékosság és a kényelmesség.

  Kiskőrös Város a Kedvezményezettek járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI.26.) Kormányrendelet alapján Kedvezményezett járásban található. Megnyert pályázatunk csak eszközbeszerzésre irányul.

  A projekt keretében a legkedvezőbb ár alapján szilárd acélvázra épített bankettszékek, sima szürke színű kárpittal ellátva, az acél váz ezüstszínre festve, a székek ülőlapja vastag szivacsozással ellátva kerültek beszerzésre.

  Kiskőrös Város Önkormányzata nem rendelkezett olyan eszközzel, amely biztosította volna a rendezvények külterületi lebonyolításához szükséges feltételeket, ezért a projekt keretében 480 db szilárd acélvázra épített bankettszékek, sima szürke színű kárpittal ellátva, az acél váz ezüstszínre festve, a székek ülőlapja vastag szivacsozással ellátva kerültek beszerzésre. A beszerzés nagy jelentőséggel bír, hiszen a külterületi lakosság aktivitása alacsony a kulturális programok részvétele területén, mely az elszigetelődést vonja maga után. A beszerzett székekkel lehetőség adódott külterületen is különböző programok lebonyolítására, ahol akár a szabadtéri, akár beltéri rendezvények alkalmával maximálisan kihasználhatóvá váltak a székek. A székek beszerzését követően olyan rendezvények szervezésére adódott lehetőség a lakosság, ezen belül pedig a külterületen élők számára, amelyek újabb és újabb programokat kínálnak, egyre szélesítve azt a kört, amely eddig a szűkebben vett lakosságra és a látogatókra vonatkozott.

  A civil szervezetek által szervezett, valamint a kulturális programok külterületen történő rendezése fokozza a külterületi lakosság aktivitását, ezáltal csökken az elszigetelődés. A civil szervezetek részére nő az elérhető lakosság száma, mely növeli a társadalomban elfoglalt szerepüket. Mindezekkel együtt nő a város lakosságmegtartó ereje, csökken az elvándorlás.

  Kiskőrös lakosságának jelentős része, megközelítőleg 10%-a külterületen él. A külterületen élők többségében idős, illetve egyedülálló, hátrányos helyzetű személyek, családok.

  A külterületen élők életkorára, jövedelmi helyzetükre és közlekedési problémákra tekintettel a belterületen megrendezésre kerülő kulturális, közösségi rendezvényekre nem jutnak el, ezáltal a külterületén élők elszigetelődnek a kiskőrösi lakosságtól.

  A fentiekre tekintettel fontos, hogy külterületen élők is bekapcsolódjanak a város kulturális, közösségformáló rendezvényeibe, ezért szükségessé vált a külterületen élők bevonása a közösségi életbe. A beszerzéssel biztosítható volt a rendezvények megvalósítása, mivel az öregedő külterületi lakosság számára fontos, hogy a rendezvényeken kellő ülőhely álljon rendelkezésre.

  A székek beszerzése hozzájárult, hogy a külterületen élők a közösségi életben való aktivitásuk javításához és ezáltal az életminőségük javításához.

  2021. szeptemberében megvalósítottunk a projekt keretében egy rendezvényt, amelyen a projekt keretében beszerzett rakásolható bankettszékek kerültek kihelyezésre a lakosok részére. A rendezvény helyszíne a 6200 Kiskőrös külterület, 0441/9 hrsz-ú, természetben a 6200 Kiskőrös, Sivány dűlő 33/1 szám alatt lévő ingatlan volt. Az ingatlan helyi védelem alatt álló építmény 200 méteres körzetében helyezkedik el. A megvalósítási hely oktatási, kulturális és szociális létesítmény közvetlen körzetében helyezkedik el (200 méteren belül). A megvalósítási hely megközelítése mozgáskorlátozottak részére a parkolótól a székek elhelyezéséig akadály nélkül megközelíthető volt.

  Kötelezettségvállalás összege (Ft) támogatási okirat alapján: 4.974.336,-

  Tételek alapján számított támogatás összege (Ft): 4.974.336,-

  Igényelt elszámolható összes kiadás értéke (Ft): 5.852.160,-

  Igényelt bruttó támogatás értéke (Ft): 4.974.336,-

   

   

   Vidékfejlesztési Minisztérium

BEMUTATKOZÁS | HÍREK | DOKUMENTUMOK | III. TENGELY | LEADER | NYERTESEK | SAJTÓHÍREK | MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK | ELÉRHETŐSÉGEK | GY.I.K | GALÉRIA
Copyright © Üde-Kunság Egyesület
 • Bone marrow stem cells transplantation
 • Cord blood stem cells transplantation
 • Sibling cord blood stem cells transplantation
 • Глазная клиника Мардалеишвили