• Tázlári Református Gyülekezetért Alapítvány fűnyíró traktor beszerzése (2023-08-01)
  • A Tázlári Református Gyülekezetért Alapítvány ( 6236 Tázlár Templom köz 1.sz )  pályázatot nyújtott be az ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-91-5.-17 kódszámú, ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület -  „Közbiztonságot javító, kulturális és sport tevékenységet folytató civil szervezetek céljainak elérését szolgáló infrastruktúra fejlesztés, ismertség elérését szolgáló fejlesztések, hagyományos értékkel bíró táborok megvalósításának támogatása” című felhívás alapján.

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató a 1920201852 iratazonosító számú támogatási kérelmet támogatásra alkalmasnak minősítette.

Támogatói Okirat iratazonosító: : 3378838820

Elnyert támogatás: 665.100.-Ft

A Támogatás intenzitása: 90,00 %

A Projekt teljes költsége összesen : 739 000,-Ft

A Projekt elszámolható költségei összesen : 739 000,-Ft

A Projekt nem elszámolható költségei összesen : 0,-Ft

Támogatás összege : 665 100,-Ft

Önerő : 73 900,-Ft

Saját forrás : 73 900,-Ft

Egyéb támogatás : 0,-Ft

A Projekt nem elszámolható költségeire jutó önerő : 0,-FT

A LEADER-felhívás keretében meghirdetett támogatás elnyerése után megvásárlásra került egy Husqvarna TC138 típusú fűnyírótraktor, amely használatának megkezdésével jelentős segítséget nyújt az Alapítvány munkájának megfelelő végzéséhez.

A fűnyírótraktor 97 cm vágásszélességgel, beépített fűgyűjtővel rendelkezik, vágómagasság beállítható. Így elsősorban az Alapítványhoz tartozó Tázlár, Templom köz 1. szám alatti füves területen, valamint a temetőben egyszerűen és gyorsan megtörténik a fűvágás és a fűgyűjtő tartálynak köszönhetően a levágott fű is összegyűjtésre kerül. Az eszköz szabad kapacitásától függően az együttműködési megállapodás keretében lényegében az egész településen használható, jelentősen megkönnyíti ezzel a közterületek, a park, a játszótér karbantartását.  A projekt nem számszerűsíthető kvalitatív eredményei a rendezett településkép, a megspórolt munkaidő, sokkal kevesebb ráfordítást igényel a terület rendben tartása mind időben, mind fizikailag. Az esetlegesen megrendezésre kerülő események, találkozók, táborok számára is lehetőségeket rejt, hiszen egy rendezett terület megfelelő alapja lehet a közösségi életet előre mozdító eseménynek.

Tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségeknek eleget tettünk. az ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület honlapján a Hírek rovatban szerepel a fűnyírótraktor beszerzésünk tájékoztatója, valamint a Tázlár település honlapján is megtalálható.

A projekttáblát kifüggesztettük.

FŰNYÍRÓ TRAKTOR Husqvarna TC138 adatai:

Márka:                                             Husqvarna

Vágásszélesség cm-ben:                   97 cm