• Bátya Község fejlesztése (2024-01-02)
  • SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Projekt címe: Bátya Község fejlesztése

Támogatás összege: 12.999.992 Ft

A támogatás intenzitása: 95 %

A projekt elszámolható összköltsége: 13.684.206 Ft.

A projekt azonosító száma:  3419100895

Támogatási kérelmünket 2023. január.12-én nyújtottuk be, az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása című felhívás alapján.

A Bátya településén levő Egészségügyi és Szociális Intézmény fejlesztése a projekt célja.

Az Intézményben található foglalkoztató , ebédlő, irodák és pihenő

helyiségek klíma rendszer és szintén az  Intézmény tetőszerkezetére 8 kva -os napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

A megvalósítani kívánt projektet 2023. október 30-án kezdtük meg, a korábban kapott árajánlat szerinti szerződéskötéssel. A kivitelező Vilier Kft. volt  A munkaterület átadását követően, a munkálatok az Átadási dokumentáció szerint elkészültek. A teljes munka határidőn belüli befejeztével megtörtént. Ezzel a projekt megvalósult.

A Projektet Támogatói Okiratban foglaltak szerint valósítottuk meg és a kivitelezés során műszaki eltérés nem történt.

Bátya település egy korszerű Intézménnyel fog rendelkezni, mely környezetbarát, megújuló és költséghatékony beruházás. A projektet, a tervezett és Támogatói Okiratban szereplő ütemezésen belül tudtuk megvalósítani.

A projekt megvalósulásával, a megújuló energiaforrást hasznosító technológia kialakításával, biztosítottá vált a minőségi, takarékos és költséghatékony elv.

A projekt keretén belül az Intézmény energetikai korszerűsítése valósult meg. Bátya Község Egészségügyi és Szociális Intézménye  épületének tetőszerkezetére megújuló energiaforrást hasznosító technológia kialakításaként 8 kWp teljesítményű, hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettünk a villamosenergia fogyasztás csökkentésére, kiváltására. Az épületben a klíma rendszer szereltünk be, mellyel még tovább tudtuk csökkenteni a működési költségeinket, megújuló energiaforrást használunk, minimalizálva a villamosenergia fogyasztásunkat.