• Technológiai fejlesztés a Fóliagyártó Kft-nél (2024-01-08)
  • Technológiai fejlesztés a Fóliagyártó Kft-nél

Zsikla Krisztián, mint a Fóliagyártó Kft.  (székhely: 6230 Soltvadkert, Katona J. u. 2.) képviseletére jogosultja, az ÜDE-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-91-8-23 kódszámú, Versenyképesség javítását célzó és közösségi célú települési fejlesztések című felhívásra benyújtott helyi támogatási kérelmem egyetlen, záró mérföldkövének elérése kapcsán a projekt műszaki-szakmai előrehaladásának vonatkozásában az alábbi szakmai beszámolót készítettem el:

A Kft műanyag csomagolóeszköz gyártásával foglalkozik: ingvállas táskát, hordtasakot - tépős és vágott kivitelben - illetve ezekhez fólia tömlőt gyártunk. A projekt keretében ingvállas HM-1000DT táskagyártó gépet szereztem be, mely a pályázati felhívás szerinti „Új eszköz(ök), új gép(ek) beszerzése, új technológiai rendszer(ek) kialakítása” tevékenységet szolgálja új technológia beszerzésén keresztül.

A projekt célja, hogy a technológiai fejlesztés révén növeljem termelési hatékonyságomat és ezáltal versenyképességemet, több árbevételt érjek el, illetve új termékkel jelenjek meg új piacon.

A fejlesztés révén új termékként a kicsi és médium, 190x370 és 240x40 mm-es ingvállas táska gyártása valósul meg.

A beruházást egy mérföldkőben terveztem megvalósítani, melynek tervezett dátuma 2023.12.31. volt. A beszerzés eddig a dátumig meg is valósult, ezért mérföldkő módosítás nem volt szükséges.

A teljes projektet nézve az alábbi tevékenységek valósultak meg:

I. Eszközbeszerzés

II. Kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása.

A projekt 100%-a megvalósult a projekt támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségeihez viszonyítva.

Műszaki-szakmai eredmények:

1. (záró) mérföldkő:

Eredmény megnevezése: Táskagyártó gép beszerzése

Eredmény leírása: 1 db HM-1000DT táskagyártó gép beszerzése

Az eredmény nem számszerűsíthető egyéb tulajdonsága:

A technológiai fejlesztés révén növelem termelési hatékonyságomat és versenyképességemet, munkahelyet tartok meg.

A projekt kapcsán 3 fő munkahelymegtartása valósul meg.

A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek projekt tábla kihelyezésével eleget tettem.

A projekt költségvetése a megvalósítás során is a piaci árakhoz igazodóan, reális és költséghatékony módon került összeállításra. A költségtételek átlagos piaci áron kerültek tervezésre, ezáltal hatékony és eredményes pénzgazdálkodás elvét szem előtt tartva a tervezés és a megvalósítás során is. Árajánlatok közül a költséghatékonyságot, az 'értéket a pénzért' elvet és a pályázat célját figyelembe vevő, a legkedvezőbb árajánlattal rendelkező tétel került kiválasztásra.

A gép beszerzése technológiai innovációt jelent a vállalkozás életében, ilyen modern, automata, csúcstechnológiás géppel a vállalkozásom ezidáig nem rendelkezett.

A technológiai fejlesztésnek köszönhetően új folyamatok, módszerek valósulnak meg a gyártás során, pl. költségcsökkentés, termelékenység javulása, automatizálás. Termék innováció is megvalósul, hiszen 2 új terméket állítok elő.

Soltvadkert, 2024. január 8.