• Lótenyésztés feltételeinek javítása a Vad- és Vízivilág Nonprofit Kft. telephelyén (2024-01-19)
  • Kedvezményezett neve:                                 Vad- és Vízivilág Nonprofit Kft.

Címe:                                                              6333 Dunaszentbenedek, 0106.

Ügyfél-azonosító:                                           1026783736

Projekt azonosítószám:                                   3374185517

Támogatói okirat iratazonosító száma:           3439425475

A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-91-7-22 (Felhívás kódszáma) kódszámú, Helyi fejlesztések támogatása (Felhívás címe) című felhívás alapján a Vad- és Vízivilág Nonrofit Kft.  (Kedvezményezett neve), mint Kedvezményezett támogatási kérelmet nyújtott be.

Lótenyésztés feltételeinek javítása a Vad- és Vízivilág Nonprofit Kft. telephelyén (Projekt címe) című támogatási kérelmet Támogató elbírálta, és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Támogató Okirat kiállítására 2022. augusztus 1-én (dátum) került sor, ezt követően került sor a projekt megvalósítására.

Megvalósítási hely:6333 Dunaszentbenedek, 0106/3 hrsz.

Projekt mérföldkövei:

Mérföldkő sorszáma

Mérföldkő elérésének dátuma

Megvalósított eredmény leírása

Mérföldkő eléréséig felhasználni tervezett támogatás összege (Ft)

2024. 04. 30.

A maratoni kocsi és a díjhajtó hintó beszerzése megtörtént, a lószerszámok beszerzésre kerültek.

7.336.530 Ft

Megvalósított tevékenységek:

A vonatkozó felhívás 3.1. A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek fejezete szerinti vállalt tevékenység megnevezése és előrehaladásának bemutatása

Tevékenység megnevezése:

A megvalósított tevékenységek ismertetése:

Eszközbeszerzés: 1 db egyedi gyártású maratoni kocsi, 1 db egyedi gyártású díjhajtó hintó és az ezekhez szükséges lószerszámok beszerzése.

A kedvezményezett árajánlatot kért a 2 db kocsira a Galambos Hintókészítő Kft-től, a lószerszámok beszerzésére Márta Zoltán Zsolt egyéni vállalkozótól. Egyedi gyártású eszközök lévén az árajánlatot adók erre vonatkozó nyilatkozatokat adtak, majd fenti eszközökre bruttó 5.080.000 Ft (Egyedi hajtású maraton kocsi), 4.508.500 Ft (egyedi gyártású díjhajtó hintó) és bruttó 2.250.000 Ft (3 db lószerszám) összegű árajánlatot adtak. A kedvezményezett az árajánlatokat elfogadta, s megrendelte az eszközöket. A megrendelés dátuma 2023. május 8. és 2023. május 23.

2023. október 13-án Kedvezményezett a megrendelt díjhajtó hintót és maratoni kocsit a Galambos Hintókészítő Kft. telephelyén átvette, majd saját telephelyére szállítása,  üzembe helyezése és leltárba történő felvétele megtörtént. A pénzügyi teljesítése az alábbiak szerint történt:

• 2023. június 15: 4.794.250 Ft előleg átutalása
    • 2023. október 12: 4.794.250 Ft végszámla átutalása.

2024. január 8-án megérkezett a Kedvezményezett székhelyére a Márta Zoltán Zsolt e.v-tól megrendelt 3 db lószerszám, a számla ellenértékének teljesítése 2.250.000 Ft összegben 2024. január 8-án átutalással megtörtént.

A Kedvezményezett a kötelező nyilvánosság és tájékoztatás érdekében projekttáblát készíttetett, amit a projekt megvalósítási helyszínén elhelyezett.

A Projekt műszaki-szakmai eredményei:

Mérföldkő sorszáma

Eredmény megnevezése

Eredmény leírása

Az eredmény nem számszerűsíthető egyéb tulajdonsága

A maratoni kocsi, a díjhajtó kocsi és a lószerszámok beszerzésre kerültek.

A projektben beszerezni kívánt eszközök beszerzése megtörtént, a csikók betanítása megkezdhető, a tenyészlovak kocsiztatása folyik.

A lovak képzettebbek lesznek, így a piacon könnyebben értékesíthetővé válnak. A szolgáltatási kör bővült.

2024-01-19