• Soltszentimre - Térkő burkolat kiépítése a temető bejáratánál és a ravatalozó előtt (2024-02-16)
  • Soltszentimre Község Önkormányzata

Projekt címe Térkő burkolat kiépítése a temető bejáratánál és a ravatalozó előtt

Támogatás összege: 4 122 465 Ft

A támogatás intenzitása: 85 %

A projekt elszámolható összköltsége: 4 849 959 Ft.

A projekt azonosító száma:  1925478194

Támogatási kérelmünket 2018. 04.10-én nyújtottuk be, az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Egyesület – Közösségi célú fejlesztések, a helyi életminőség javításának támogatása című felhívás alapján, melyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató támogatásban részesített.

A projekt célja: Soltszentimre Község Önkormányzatának tulajdonában és fenntartásában lévő köztemető bejáratának és a ravatalozó épülete előtti tér térkő burkolattal való kiépítése.

A megvalósítást 2022. május 05. napján kezdtük meg. Kivitelező a KŐRÖSKOM Kft. (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor u. 108. ) A teljes kivitelezés 2022. augusztus 22. napjára készült el. A Projektet a Támogatói Okiratban foglaltak szerint valósítottuk meg és a kivitelezés során műszaki eltérés nem történt.

A megvalósítás során a  korábbi töredezett balesetveszélyes beton burkolat elbontásra került a ravatalozó előtt és új térkő burkolatot kapott. A köztemető földes bejárata szintén térkővel került kiépítésre, valamint egy darab akadálymentes parkoló is kialakítása is megtörtént, mely segíti a mozgásukban korlátozottak temetőbe való közlekedését.

A beruházással mintegy 340m2 új térkő burkolat került kiépítésre a köztemetőben.

Az új térkő burkolattal ellátott térre 4 db új pad került elhelyezésre.

Nemcsak megszépült a temető bejárata, de a balesetveszély is elhárult. amit a töredezett beton burkolat miatt fennállt. A helyi közösségnek és az ide látogató hozzátartozók számára fontos a temető rendezettsége.

Ezzel a beruházással nagymértékben javult a temető rendezettsége, a méltó tiszteletadás lehetősége.