Hírek

  • Fejlesztés a Csanádi Szőlőbirtokon (2015-04-21)
  • Családi gazdaságunk 2001-es megalakulása óta Hajós és Császártöltés települések határában fokozatosan alakítottuk ki a mára már 210 hektáron elterülő, művelésmódjában és fajtaösszetételében korszerű szőlőbirtokunkat. A Magyar szőlőnemesítők munkáságát dicsérő illatos szőlőfajtáink az Irsai Olivér és a Cserszegi fűszeres, világfajták közül Sauvignon Blanc-t, Chardonnay-t, kékszőlők közül Kékfrankost, Cabernet sauvignon-t, Kadarkát és Kékoportót termesztünk. Korábban csak kis mennyiségben foglalkoztunk bortermeléssel, 2013 óta azonban már nagyobb tételben készítjük borainkat. Újonnan létesült borászatunk jelenleg fehér- és rozéborok előállításával foglalkozik, de célkitűzéseink között szerepel, hogy könnyen iható, gyümölcsös vörösborokat is készítsünk. Lehetőségeinket kihasználva a legjobb fekvésű ültetvényeink terméseiből válogatjuk össze az alapanyagokat, amelyeket kizárólag kézzel szüretelünk. Boraink a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően őrzik magukban a szőlőgyümölcs friss, zamatos jegyeit. Fiatalos szemléletünk lényege, hogy a borkedvelő közönség asztalára könnyen fogyasztható, friss, gyümölcsös, üde borokat tehessünk.

     

    Egy vállalkozás akkor lehet igazán sikeres, ha lépést tud tartani a technikai fejlődésével. Mindezt folyamatos beruházásokkal igyekszünk biztosítani. 2014-ben LEADER pályázaton nyertünk uniós támogatást, közel 10 millió forint értékben az ÜDE Kunság Vidékfejlesztési Egyesületen keresztül. A beruházás keretében hídmérleg, targonca és szüretelő kocsi került beszerzésre. A projekt hozzájárul a mezőgazdasági termékek feldolgozottsági szintjének növeléséhez a hatékonyság növelése révén, továbbá nő a vállalkozás és a település jövedelmezőségi szintje, így versenyképesebbé válik a hasonló tevékenységet folytató vállalkozásokkal szemben. A projekt eredményeként jelentős költségmegtakarítás érhető el a gépek és eszközök éves szintű karbantartása terén. Az új gépekkel gyorsabb és hatékonyabb munka végezhető. Az időben elvégzett munka elősegíti a gyümölcsök gyorsabb feldolgozásának lehetőségét, ezért a minőségi alapanyag feldolgozása biztosított.

    A beruházás megvalósítását követően 2014. április 15-én nyílt napot tartottunk, ahová főleg  helyi és környékbeli gazdálkodók és borászok látogattak el. A nyílt nap keretében bemutatásra került a gazdaság, a borászat és a pályázati forrásból megvalósult beruházás is.

     

       



Vidékfejlesztési Minisztérium

BEMUTATKOZÁS | HÍREK | DOKUMENTUMOK | III. TENGELY | LEADER | NYERTESEK | SAJTÓHÍREK | MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK | ELÉRHETŐSÉGEK | GY.I.K | GALÉRIA
Copyright © Üde-Kunság Egyesület